Nieuws

Daisy Hage zal moeten wachten op nieuwe kans bij Oranje

 Blessure komt slecht uit

Door Peter Lotman  - Kwintsheul – Daisy Hage (24) heeft zich vanwege een vingerbreuk afgemeld bij bondscoach Helle Thomsen voor het Nederlands handbalteam. Een flinke tegenvaller voor de hoekspeelster van Virto/Quintus, die ook zaterdag tegen Venlo aan de kant bleef.

Hoe groot is de teleurstelling?

Daisy Hage: ,,Ik had er lang naar uitgekeken en dan gebeurt dit. Slechte timing. Deze stage op Papendal was het juiste moment om er bij te zijn. Ik vond het een eer dat ik die uitnodiging had ontvangen. Het is altijd leuk om voor Oranje te worden gekozen. Dat geeft aan, dat je opvalt door je goede spel.” 

Hoe erg is die blessure?

,,Er zit een breukje in het middelste kootje van de middelvinger. Het gebeurde in de tweede wedstrijd van de Europa Cup tegen Zug. Ik viel en kwam verkeerd terecht op mijn hand. Mijn wijs- en middelvinger waren flink gekneusd.  Eerst dacht ik dat het wel meeviel, maar na twee dagen had ik er toch veel last van en ben naar de dokter gegaan. Die constateerde een breukje. Daarom heb ik zaterdag ook niet gespeeld. Ik kan beter nu even rust houden en dan in de toppers weer van de partij zijn. Ik richt me op Dalfsen op 25 maart.”

Wachten op een volgende kans in Oranje?

,,Ja, er zit niks anders op. Dit hoort bij de sport. Je weet dat je op elk moment een blessure kunt krijgen. Vaak komen die ook op de vervelendste momenten. Ook bij Oranje vinden ze het rot voor mij. Als ik goed blijf presteren, krijg ik nog wel een nieuwe kans. Dat moet ik dan vooral ook bij mijn club Quintus laten zien.”

Hoe mooi eindigt het seizoen voor Quintus?

,,We zijn nog op drie fronten actief. In de Europa Cup, voor de landstitel en voor de nationale beker. Dat is zwaar, maar we gaan er vol voor. We willen eindelijk eens een grote prijs pakken. Afwachten wat het gaat worden en vooral hopen dat er geen blessures komen.”

Hoe liggen jullie kansen met al die topwedstrijden?

,,Voor de Europa Cup hebben we geloot tegen Lokomotiva Zagreb. Een sterke ploeg, maar we zijn niet kansloos. Het is al prachtig dat we de halve finale hebben gehaald. Over de finale durven we nog niet te praten. Voor de Nederlandse beker moeten we naar Dalfsen op een doordeweekse avond. Niet makkelijk, maar ook daar liggen kansen. Voor de landstitel krijgen we nog zware partijen tegen VOC en weer Dalfsen. Een druk programma, maar we tellen volop mee.”

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Deel dit bericht