Nieuws

Cesson-Rennes pakt big points in de strijd tegen degardatie

In de strijd om de degradatie in Franse heren competitie kon Cesson-Rennes, de ploeg van de Belgische bondscoach Yerémi Sylla en de Belgische keeper Jeff Lettens woensdagavond twee zeer belangrijke punten binnenhalen, mede ook omdat mededegradatiekandidaat Duinkeren ook wist te winnen.  

Cesson, dat voor komend seizoen nog eens drie Belgische internationals heeft aangetrokken, Arber Qerimi, Thomas Boalets en Simon Ooms, versloeg in eigen huis Ivry Handball  na een 17-13 ruststand met 31-26. Met deze zege nadert Cesson Ivry tot op en punt.

In de strijd tegen de degradatie neemt Cesson-Rennens nu vier punten voorspong op de nummer voorlaatst US Creteil Handball dat maar nipt van Paris Saint Germain verloor. Drie en halve minuut voor het einde had Creteil nog een 28-27 voorspong maar via Barachet en Nielsen pakte Paris alsnog de zege.

Duinkeren heeft na de 29-21 winst op woensdagavond tegen Selestad, de ploeg van doelman Bart Ravensbergen, evenveel punten als Cesson-Rennes. Voor de ploeg van Ravensbergen lijkt er na deze uitslagen aan de degradatie geen ontkomen meer. De ploeg uit de Vogezen heeft tien punten achterstand op Duinkerken en Cerron Rennes.

Deel dit bericht