Borhave en Voorwaarts bekeren verder HARO uitgeschakeld

De handbalsters van Borhave hebben in een spannende wedstrijd tegen de regionale rivaal DSVD de regiofinale van het bekertoernooi bereikt in een januari.  na een 13-14 ruststand won Borhave net 29-25.

In de eerste helft wisten beide ploegen elkaar goed in evenwicht te houden: Van 3-2 ging het via 7-7 naar 8-9 voor DSVD dat Borhave vervolgens weer de leiding zag nemen met twee treffers op rij kwam de thuisploeg op 10-9. Toch ging de ploeg uit Deurningen met minimale voorsprong de rust in 13-14.

Ook in de tweede helft ging het in het eerste kwart nog steeds gelijk op. 16-16 werd 18-18 naar  22-21 halverwege de tweede helft, Op dat punt kon eredivisionist Borhave voor het eerst een gaatje slaan en uitlopen naar 28-22 met nog vijf minuten te spelen. DSVD kon nog wat terug doen in de slotminuten maar de winst was voor de thuisploeg met 29-25

Voorwaarts

Ook de dames van Voorwaarts Handbal uit Twello staan weer in de regionale. zij versloegen na een 14-9 ruststand AES Arnhem met 34-24. Zijn gaan het in de regiofinale opnieuw opnemen tegen Wijhe.

De dames van RHV uit Rijen hebben het woensdagavond niet gered tegen het een klasse hoger spelende Dongen. Na een 6-13 ruststand plaatste Dongen zich met  een 15-26 overwinning voor de regiofinale

Kijk hier voor alle bekeruitslagen en programm bij de dames

Heren

Bij de heren wist Tweede divisionist Oliveo het in de eredivisie uitkomend HARO Rotterdam met duidelijke cijfers uit te schakelen. De ploeg van Edwin Hofland won na een 20-13 ruststand met 33-25 en plaatst zich daarmee voor de regiofinale.

HARO mocht nog de 0-1 scoren maar vervolgens keken de Rotterdammers al snel tegen een 7-2 achterstand aan. HARO leek terug in de wedstrijd te komen als ze Oliveo tot op een punt naderen bij 9-8, maar de ploeg uit Pijnakker liep opnieuw uit: 12-8. HARO probeerde nog een keer aan te halen 14-12 maar zag de thuisploeg toch weer weglopen naar de 20-13 ruststand.

In de tweede helft kon HARO geen vuist meer maken en zag het de thuisploeg toch geleidelijk weg lopen naar een 10 punten voorsprong 29-19. Uiteindelijk kon Haro nog terugkomen maar won Oliveo met 35-30

Kijk hier verder naar de uitslagen van de heren en het programma voor volgende week