Nieuws

Bondscoach Fiege maakt selectie bekend voor Kroatie en Noorwegen

Het Nederlands Heren handbalteam speelt op woensdag 10 juni in Sittard zij voorlaatste EK kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië . Vier dagen later op zondag 14 juni staat in het Noorse Trondheim de laatste groepswedstrijd tegen Noorwegen op het programma. Voor die twee interlands heeft bondscoach Joop Fiege zijn selectie bekend gemaakt

Na de twee ruime overwinningen tegen Turkije is Nederland zeker van de derde plaats in Groep 1. De beste nummer drie uit de zeven groepen plaatst zich ook voor het Europees Kampioenschap. In theorie heeft Oranje ook nog een kans op plaatsing voor het EK in Polen als nummer twee maar dan moet men beide wedstrijden winnen en moet of Noorwegen of Kroatië twee keer verliezen. Dat lijkt echter nog een brug te ver.

Kroatië is al twintig jaar een tophandbalnatie en behaalde de Wereldtitel en de Olympische titel. Van de zestien spelers die in het laatste EK-kwalificatieduel tegen Noorwegen uitkwamen, speelden er dit seizoen maar liefst veertien in de EHF Champions League. Vier van die spelers spelen komend weekend ook nog in de Champions League Final4 Doelman Mirko Alilovic (MKB-MVM Veszprém), spelverdeler Domagoj Duvnjak (THW Kiel), rechter hoekspeler Ivan Cupic en linker hoekspeler Manuel Strlek (beiden KS Vive Tauron Kielce). Noorwegen staat zo’n beetje tussen Kroatië en Nederland in.

In vergelijking met de twee wedstrijden tegen Turkije zijn Nicky Verjans en Jorn Smits weer terug na hun blessure. Zij werden tegen Turkije vervangen door Joris Baart en Dario Polman die er deze keer niet bij zijn. Niet daarbij is Fabian van Olphen. De topspeler van het Duitse Magdeburg liet na de wedstrijden tegen Turkije al weten dat zijn aanwezigheid bij de laatste twee wedstrijden twijfelachtig was in verband met zijn fysieke gesteldheid na een zwaar seizoen dat nog drie weken zal duren. Daarbij behoort een Champions League plaats nog altijd tot de mogelijkheden voor Magdenburg. Voor van Olphen heeft bondscoach Joop Fiege Samir Benghanem van Aalsmeer in zijn selectie opgenomen.

In de begeleidingsstaf is voor het eerst Theo Sonnemans als teammanager opgenomen. Na tien jaar als teammanager actief te zijn geweest bij Bevo heeft zijn shirtje blauw geel shirtje nu omgeruild voor het Oranje.

Onderstaande zestien spelers heeft bondscoach Joop Fiege geselecteerd voor de laatste twee EK Interlands.

  1. Gerrie Eijlers --- GWD Minden
  2. Bart Ravensbergen – Targos/Bevo HC
  3. Jeffrey Boomhouwer --- MT Melsungen
  4. Léon van Schie --- Achilles/Bocholt
  5. Samir Benghanem --- FIQAS/Aalsmeer
  6. Bobby Schagen --- HSG Nordhorn-Lingen
  7. Nicky Verjans --- HSG Nordhorn-Lingen
  8. Iso Sluijters --- TV Emsdetten
  9. Patrick Miedema --- HSG Nordhorn-Lingen
  10. Jorn Smits --- KRAS/Volendam
  11. Nick de Kuyper --- Targos/Bevo HC
  12. Jasper Adams --- TV Emsdetten
  13. Tim Remer --- TuS-N Lübbecke
  14. Luc Steins ---  OCI/LIONS
  15. Arjan Haenen --- TBV Lemgo
  16. Toon Leenders --- HSG Nordhorn-Lingen

 

Begeleiding:

  • Joop Fiege – Trainer/coach
  • Gino Smits – Assistent trainer
  • Robert Baardse – Fysiotherapeut
  • Theo Sonnemans – Teammanager
  • Bert Bouwer – Delegatieleider

 

Wedstrijden:

10 juni Fitland XL, Sittard

20:00 uur Nederland – Kroatie

 

14 juni Trondheim Spektrum, Trondheim

18:15 uur Noorwegen – Nederland.  

Deel dit bericht