Bocholt in thriller van 80 minuten pas na strafworpen langs Tongeren

De Belgische landskampioen Achilles Bocholt heeft zich ten nadele van bekerwinnaar Callant Tongeren geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. Na de reguliere speeltijd en dubbele verlengingen was de stand nog steeds in evenwicht zodat strafworpen moesten beslisten over winst en verlies. Bij een 46-47 stand mistte Arber Qerimi zijn strafworp. Voor titelverdediger Callant Tongeren eindigt het bekeravontuur in de kwartfinales. Achilles Bocholt stoot door naar de halve finales.

Tongeren en Achilles Bocholt geven elkaar tijdens de wedstrijd geen duimbreed toe. Bij de rust kijkt Callant Tongeren aan tegen een 14-17 achterstand. In de tweede helft kan Achilles Bocholt geen afstand nemen. De thuisploeg werkte lang om een kleine achterstand weg te werken. Na 44 minuten klimtTongeren op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Glesner. Met nog 10 minuten te spelen loopt Bocholt opnieuw drie doelpunten uit tot 28-31. Tongeren vecht voor wat het waard is en komt in de absolute slotseconden langszij dankzij een doelpunt van Bolaers. Na de reguliere speeltijd staat het 33-33.

De eerste verlengingen zijn een maat voor niets. Na twee keer vijf minuten is de stand nog steeds in evenwicht, 38-38. Op het einde van de vierde verlenging houdt de Tongerse doelman Schenk zijn ploeg op magistrale wijze in de wedstrijd en staat de stand nog steeds gelijk, 44-44. Strafworpen beslissen wie naar de halve finales mag. Ook tijdens de strafschoppen gaat het gelijk op. Bij een 46-46 stand scoort Wout Winters voor Achilles Bocholt. De druk ligt bij international Arber Qerimi. Hij mist zijn strafworp waardoor de wedstrijd eindigt op 46-47. Callant Tongeren is uitgeschakeld. Achilles Bocholt plaatst zich voor de halve finales van de Beker van België.