Nieuws

Bietighem blijft op koers in de Bundesliga

Bad Wildungen verloor thuis, voor 730 toeschouwers, met 28-35 van Thüringer HC. Anouk Nieuweweg scoorde voor de thuisploeg acht keer maar miste ook twee van de zes strafworpen. Miranda Robben droeg twee treffers bij, evenals Tamara Haggerty en Mariël Beugels tweemaal scoorden en Hanne van Rossum eenmaal. Doelvrouwe Rinka Duijndam speelde eveneens.

Rode lantaarndrager Nellingen nam het thuis op tegen Leverkusen: 25-25. Halverwege was de partij met 14-13 nagenoeg in evenwicht. 600 toeschouwers zagen nieuweling Anouk van de Wiel bij de gasten tweemaal scoren. Tien minuten voor tijd scoorde ze de 20-22 en leek haar nieuwe ploeg op weg naar twee belangrijke punten. Zo ver kwam het niet. Nellingen en Leverkusen zijn in de hoogste klasse twee van de drie ploegen met de minst gescoorde doelpunten.

SG BBM Bietigheim had ook zonder Angela Malestein geen kind aan SVG Celle: 33-18. Voor 700 toeschouwers scoorde Maura Visser tweemaal. Martine Smeets scoorde niet voor de ploeg van doelvrouwe Tess Wester. Reneé Verschuren scoorde twee treffers voor Celle waar Jill Meijer ook speelde bij het in de onderste regionen verblijvende Celle.

Frisch Auf Göppingen won thuis, voor 1000 toeschouwers, verrassend hoog van Dortmund: 30-19. Voor de ploeg van keepster Kristy Zimmerman scoorde Maxime Struijs zes keer maar liet een van de twee strafworpen onbenut. Hanna van Krey liet drie doelpunten voor BVB, met keepster Mandy Burrekers, optekenen.

Oldenburg en Buxtehude deelden de punten: 23-23. Kelly Dulfer nam twee ´Nederlandse treffers´ voor de thuisploeg voor haar rekening, Isabelle Jongenelen en Inger Smits bleven op nul staan. Michelle Goos drukte driemaal binnen voor Buxtehude, Lynn Knippenborg een keer. Yara Maria Nijboer kwam niet in actie. 

Metzingen, met Jasmina Jankovic, Celine Michielsen en Kelly Vollebregt, haalde het met de hakken over de sloot tegen Blomberg Lippe. Voor 1050 toeschouwers werd het 28-17. Ook meldde Metzingen deze week dat het aflopende contract met coach Csaba Konkoly niet verlengt wordt. Ook de Noorse Tonje Løseth opbouwster gaat de club verlaten. Zij verhuiste naar het Deense FC Midtjylland Håndbold. Als opvolgsters van Løseth  keert de Duitse international Shenia Minevskaja na twee jaar weer terug bij TuS Metzingen. Minevskaja verlaat aan het einde van het seizoen het in financiële nood verkerende HC Leipzig.  

Deel dit bericht