Bietigheim met vier Oranje speelsters naar halve finale EHF Cup

Het Duitse SG BBM Bietigheim heeft zich zondagmiddag in het Russische Krasnodar geplaatst voor de halve finale van de EHF-Cup. De ploeg, spelend met  Maura Visser, Tess Wester en Martine Smeets maar zonder de geblesseerde Angela Malestein, verloor de uitwedstrijd met 31-26 van Kuban. Maar door de 33-26 winst vorige week thuis heeft de koploper uit de Bundesliga zich nipt geplaatst voor de halve finale.

Na een wisselende eerste heft waarin het na een gelijk opgaande openingsfase Bietigheim was dat de eerste voorsprong nam (9-11 na 23 minuten) kantelde Kuban vervolgens de wedstrijd en pakte bij de rust de een kleine voorsprong:14-12.

In de tweede helft leek het vanaf 17-16 mis te gaan met Bietgheim. Kuban kon uitlopen naar 21-16. Bietigheim pareerde met drie doelpunten op rij (21-19) maar toch waren het de Russinnen die het in de slotfase nog spannend maakten door van 28-25, met nog ruim vier minuten te spelen weer uit te lopen naar 31-25. Nina Muller, die overigens geen gelukkige dag had met 4 uit 11, besliste dan wel de kwartfinale in Duits voordeel door met nog 20 seconden te spelen de 31-26 te scoren.

Alleen Maura Visser scoorde éénmaal voor Bietigheim.