BFC en Wijhe naar kwartfinale bekertoernooi

De handbalsters van BFC en Wijhe hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de achtste finale van het bekertoernooi.

Tweede divisionist Benefit BFC won de regiofinale uit in Venlo tegen Handbal Venlo 2 met 22-29. “We opende de wedstrijd met een 1-9 score vertelde trainer coach Anita Ruigrok van BFC, daarmee was de wedstrijd al gedaan. “Met rust stond het 7-16, ondanks dat we niet compleet waren en ik een aantal jeugdspeelsters had meegenomen. In de tweede helft heb ik door gewisseld en heeft iedereen kunnen spelen. Nu afwachten wat de loting gaan brengen”.

Ook de handbalsters van middenmoter  in de tweede divisie A Gastvrij Wijhe hebben zich geplaatst voor de achtste finale. Zij versloegen in de regiofinale de ongeslagen koploper in de tweede divisie A Eurobottle Voorwaarts na verlengingen. Bij rust had de thuisploeg Wijhe al een 16-14 voorsprong maar na zestig minuten stond er een 28-28 eindstand op het scorebord. In de verlening was Wijhe toch weer duidelijk de betere ploeg vandaag na de 31-29 tussenstand na vijf minuten won de ploeg van trainer coach Egon Floors met 35-30.