BFC en Foreholte in Poleposition op weg naar de titel in de 1e divisie

De twee topwedstrijden in de dames en heren eerste divisie tussen de nummers een en twee zijn zaterdagavond allebei  beslist het voordeel van de koplopers Forheolte bij de dames en Smezo BFC bij de heren.

Bij de dames versloeg Foreholte, in bijzonder spannende wedstrijd, DSVD na een 14-14 ruststand met 26-27. Daarmee ligt Foreholte in poleposition op weg naar het kampioenschap. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft de ploeg uit Voorhout nu drie punten voorsprong op datzelfde DSVD.

De eerste helft was volkomen gelijkgaand en eindigde in een 14-14 ruststand. In de tweede helft pakte DSVD meteen de voorsprong, 16-4 maar Foreholte kwam terug en pakte weer de leiding bij 17-18. Daarna werd het weer gelijk en otnliepen beide teams elkaar vrij weinig. In de laatste seconden van de wedstrijd scoorde Foreholte de winnende treffer. Er werd al gefeest in Deurningen alsof het kampioenschap al binnen is maar men moet nog zeker twee wedstrijden geconcentreerd aan de bak.

BFC

In Beek versloeg Smezo BFC Olympia ’89 uit Oss. Olympia moest winnen wilde het nog een kans maken op het kampioenschap in de eerste divisie. Maar het werd echter een dramatische wedstrijd voor de Brabanders. Tien minuten konden ze meedoen met BFC, vervolgens zagen ze de wedstrijd helemaal uit hun handen glippen. BFC walste over Olympia heen en liep uit naar een 12-6 tussenstand na 20 minuten. De ploeg uit Beek ging met een comfortabele 17-9 voorspong rusten.

In het eerste deel van de tweede helft kreeg Olympia helemaal geen kans en liep BFC door naar een voorsprong van dertien doelpunten: 21-11. Halverwege de twee helft, als  Frank Beaumont met rood van het veld wordt gestuurd, is het even zoeken voor BFC en krijgt Olympia de kans om wat terug te doen. Dichterbij  dan tien doelpunten kwam men niet: 25-15. In de slotfase loopt BFC dan weer weg naar de uiteindelijke 32-18 overwinning

De ploeg uit Beek kan het kampioenschap bijna niet meer ontgaan. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft men nu vijf punten voorsprong op Olympia dat er zelf na deze forse nederlaag ook niet meer in gelooft en al liet weten dat men zich nu gaat richten op de nacompetitie.