Nieuws

Bevo coach Martin Vlijm vol vertrouwen naar BENE-League final4

Afgelopen week speelden de handballers van Targos Bevo Hc en Hubo Initia Hasselt de laatste reguliere competitiewedstrijd van de BENE-Leagune nog tegen elkaar. Het was een wedstrijd om des keizers baart. Beide ploegen waren al geplaatste en wisten al dat ze bij de Finale4, komend weekend in Sittard, in de halve finale aan elkaar gekoppeld waren. Het achterste van de tong liet men dan ook niet meer zien. Ook al kent men elkaar feitelijk al door en door.

“Die wedstrijd ging nergens meer om en stelde dan ook niet zoveel voor” vertelt Bevo coach Matin Vlijm die zag dat zijn ploeg deze laatste wedstrijd nog in de laatste minuten uit handen gaf en met 22-21 verloor. “Ik vond eigenlijk wel dat we deze wedstrijd winnend hadden moeten afsluiten. We hebben de hele wedstrijd op voorsprong gestaan, al was de wedstrijd tegen Hasselt van beide kanten niet maatgevend”.

En nu mogen jullie zaterdag weer de final4 gaan spelen. “Ja gelukkig wel, eindelijk is het weer zover. Het kon op een gegeven moment bijna niet meer mis gaan. Omdat we een hele goede tweede seizoenshelft hebben gedraaid waren we daar al vrij vroeg zeker van. Vorig jaar waren we pas in de laatste seconden van de laatste wedstrijd tegen Bocholt zeker van deelnamen, dat was wel even wat anders. Daarbij is het voor de competitie goed dat er twee Nederlandse en twee Belgische ploegen in de Final4 staan”.

Het is dus de tweede keer dat Bevo aan de final4 mee gaat doet. Vorig jaar in Hasselt speelde met in de halve finale tegen tongeren die werd pas na 28-28 eindstand na verleningen met 32-33 beslit in het voordeel van Bevo

Vlijm: “We gaan met veel vertrouwen zaterdag naar Sittard toe. In het tweede gedeelte va de BENE-Lague gingen we steeds beter spelen”, maar vertelt zo vertelt de coach van Bevo, “deze wedstrijden zijn toch weer anders. Nu zullen wij er moeten staan, maar we hebben bewezen dat we het kunnen”.

“Wat zeker is, is dat het zwaar genoeg gaat worden en wij er volle bak tegenaan moeten. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en dan moet je bij dit soort wedstrijden ook altijd nog dat beetje geluk hebben. Gaat die bal er wel of net niet in, dat kan al bepalend zijn, zo dicht ligt het bij elkaar. Daarbij is Hasselt een moeilijke ploeg om te verslaan. Maar wij zijn sinds eind november prima bezig hebben daardoor veel vertrouwen gekregen. Dan gaat het er alleen nog om of de vorm van de dag ook goed is”.

“Maar Iedereen is vol vertrouwen dat wij de finale gaan halen”, vertelt de coach verder, “Als je zover bent gekomen ga je niet zeggen we kijken wel wat het wordt, nee dan wil je op z’n mist de finale spelen en winnen. Dit is het leukste gedeelte van de BENE-League en dan wil je er staan”.

Op Max de Lange na, die in de oefenwedstrijd tegen Sporting Nelo zijn middenhandsbeetje heeft gebroken en Nick de Kuyper is de selectie van Bevo compleet.

Nick de Kuyper speelt al het hele seizoen niet mee. De uit het Brabantse Mill afkomstige opbouwer en international heeft zich bij de kampioenswedstrijden twee jaar geleden geblesseerd aan zijn achillespees. Dat is echter tot nu niet genezen. Steeds kreeg hij daar opnieuw last van. Vandaag is hij in Amsterdam geopereerd en op zijn facebook pagina laat hij zelf weten dat de operatie aan zijn achillespees/hakbot er op zit en de zes maanden durende revalidatie nu kan beginnen.

 

Copyright www.handbalstartpunt  

Deel dit bericht