Nieuws

Bevo coach Gomes content met twee nieuwe aanwinsten

De damesselectie van Bevo HC heeft zich voor het komende seizoen versterkt met twee linkshandige talenten, Ilya Belgareh en Inge van Lankveld. De rechterkant moest nodig versterkt worden na het stoppen van Aïcha Chida  (handbalpensioen) en Linda van den Broek die een treetje lager is gaan spelen in het tweede team

Trainer coach Osvaldo Gomes is zeer content met de nieuwe talentvolle aanwinsten. “De vijver waarin we in handballend Limburg en Oost-Brabant vissen is zeer klein en de verjonging in het dameshandbal zet elk jaar door. Dan is het fijn dat twee talentvolle dames die hoog op het scoutinglijstje stonden ook daadwerkelijk kunnen worden verwelkomd. Het zijn twee meiden met ambitie en talent, die prima bij het huidige team zullen passen en direct inzetbaar zijn,” aldus Gomes.

Ilya Belgareh is ondanks haar 17 jaar al zeer volwassen, mede door haar verblijf op de handbalacademie en het uitkomen voor vertegenwoordigende teams (jong oranje). Ze begonnen bij Marsna in Meerssen en is de laatste twee jaar uitgekomen in de tweede divisie voor Iason uit Valkenburg. Nu wordt het tijd voor een vervolgstap bij Bevo Hc.

Inge van Lankveld is met haar 19 jaar al een volwassen meid, die opgeleid is bij Habo’95 te Boekel en die nu de stap hogerop gaat maken. Zij valt met name op in haar bereidheid om altijd tot het gaatje te gaan en haar goede inzicht in het spelletje. Overdag studeert ze Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Den Bosch.

  

Deel dit bericht