Nieuws

BENE-League Final4 in de het gedrang

Met de handballers van JMS Hurry Up in de vierde ronden van de Europese Challenge Cup kan de BENE-League Final4 eind februari in Hasselt wel eens in het gedrang komen als de ploeg uit Zwartemeer zich weet te plaatsten voor de Final4 van de BENE-League.

In hetzelfde weekend dat de BENE-League Final4 gespeelt gaat worden staat ook de tweede Europacupwedstrijd tussen Hurry Up en het Slowaakse MSK Povazska Bystrica op het programma waarschijnlijk ook weer in sporthal Angelso in Emmen.

JMS Hurry Up staat momenteel zeven op drie punten van de nummer vier Achilles Bocholt. Zeker nu de ploeg weer op de weg terug is na een dip vanwege blessureleed is het in ieder geval geen ondenkbaar scenario.

Het zou zo maak kunnen gebeuren dat de beslissing daarover pas op de laatste speeldag valt. Een week van te voren de Final4 afblazen lijkt ook geen optie dus zal de BENE-League toch eerder met een oplossing moeten komen.

Bij het opstellen van het speelschema waren deze Europese speeldatums bekend. Ook gezien de resultaten van de laatste jaren kon men weten dat clubs in Nederland en België Europees steeds vaker verder komen in de Challenge Cup.

In 2014 haalde Tongeren de kwartfinale. In 2015 haalde Visé de vierde ronde en in 2016 haalde Sasja en Aalsmeer de kwartfinales, en speelde LIONS in de groepsfase van de EHF Cup. Met Hurry Up dit jaar in de vierde ronde van de Challenge cup kan men toch niet meer spreken van een incident.  

Deel dit bericht