Nieuws

BENE-League: Eerste ploegen gaan de grens over voor de competitiewedstrijd

Na een ronde waarbij de Belgische en Nederlandse ploegen eerst tegen elkaar hebben gespeeld gaan vier ploegen uit de Bene-league voor het eerst in competitieverband de grens over. De uitslagen van de eerste speelronde geven precies aan waar de ploegen naar op zoek waren; spannende wedstrijden, die op het scherpst van de snede gespeeld worden en die pas in de slotfase beslist zouden gaan worden.

Hasselt - Bocholt een wedstrijd die in de slotseconde door Bocholt gewonnen wordt zonder dat ze een keer aan de leiding hebben gestaan. Bevo-Lions en Volendam-Aalsmeer twee wedstrijden die gelijk op gingen en die in gelijkspel eindigde nadat de thuisploeg in de slotseconden nog de gelijkmaker wist te produceren nadat de thuisploegen een voorsprong van twee doelpunten hadden verspeelde. Dan was daar Sasja – Tongeren. Alles leek er op dat de Antwerpse ploeg de winst in eigen huis konden houden maar Tongeren draaide in de tweede helft alles om en zegevierde met vier doelpunten verschil. Het resultaat na een speelronde is dat Tongeren de eerste leider is in de Bene-League voor Bocholt gevolgd door vier Nederlandse ploegen die allemaal een punt hebben.

Voorlopig hebben de ploegen dat geboden aan de toeschouwers wat ze beloofd hebben. Hopelijk zijn ook dit weekend weer vier spectaculaire wedstrijden te zien.

Volendam en Aalsmeer zijn de Nederlandse ploegen die de grens oversteken. Zij krijgen het meteen niet gemakkelijk. Landskampioen Hasselt ontvangt om 20.15 uur Volendam en vice-kampioen Bocholt gaat het om 20.15 uur tegen Aalsmeer opnemen.

Voor België trekken Sasja en Tongeren de grens over en zij treffen hetzelfde lot als de twee Nederlandse ploegen met een wedstrijd tegen de kampioen en de vice-kampioen.  Lions - Tongeren om 19.30 uur mag je gerust een derby noemen beide steden liggen veertig kilometer van elkaar. Sasja Antwerpen reist naar Panningen voor de wedstrijd tegen kampioen Bevo die om 20.00 uur begint.

Voor de ploegen die afgelopen week geen punten hebben gehaald wordt het al oppassen dat ze niet weer de boot ingaan. Een slechte start in deze korte competitie kan al snel fataal zijn wanneer er iedere week op het scherpst van de snede gespeeld moet worden

 

NOS bij Lions - Tongeren

De NOS is zaterdagavond bij de eerste internationale Bene-League wedstrijd tussen het Nederlandse OCI-LIONS en het Belgische United Tongeren aanwezig in Sittard. Van de wedstrijd zal een TV reportage gemaakt worden

Daarnaast is de wedstrijd ook via de live stream van OCI-LIONS in zijn geheel te volgen. Kijk hier voor de livestream

Deel dit bericht