Benauwde zege Nordhorn-Lingen op Emsdetten

Het venijn zat in deze streekderby tussen Nordhorn en Emsdetten (Tweede Bundsliga) werkelijk in de staart. De laatste worp op het doel van Nordhorn-keeper Buhrmester werd vakkundig gestopt, meteen goed voor een zwaar bevochten 24-23 zege van de ploeg van Patrick Miedema (1) en Nicky Verjans die driemaal scoorde. Jasper Adams (Emsdetten) scoorde vijfmaal.

Nordhorn begon slecht aan het seizoen en moest al zes punten afgeven in vier duels. De smeekbede van aanvoerder Nicky Verjans in het programmaboekje was een oproep aan de fans om de ploeg zestig minuten lang te steunen.

Een uur handbal vol emoties, het scheidsrechterskoppel droeg met een groot aantal tegenstijdige beslissingen ook een steentje bij aan de opgeklopte sfeer in de hal. Veel hektiek, veel confrontaties tussen de spelers onderling. De 13-13 ruststand was een duidelijke afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Na 45 minuten betekende de einige treffer van Patrick Miedema dat Nordhorn een gaatje kon slaan in dit pittige duel: 20-17. Die voorsprong hield stand tot drie minuten voor tijd. Maar vier minuten eerder nog twee rode kaarten. Madsen (Nordhorn) en Jasper Adams (Emsdetten, elk driemaal tijdstraf) mochten naar de tribune. De gasten persten er een furieus slotoffensief uit. Het schot van Gretarsson vond in de laatste seconden geen genade: 24-23.