Belgische vrouwen verslaan Groot-Brittannië

De nationale dameshandbalploeg, die sinds deze week de Black Arrows genoemd worden, hebben zaterdagavond in een vriendschappelijke wedstrijd Groot-Brittannië verslagen met 33-24. Bij de rust was de stand 18-13.  Zondagmiddag neemt men het opnieuw op tegen Groot-Brittannië.

De Belgische vrouwen beginnen in een goedgevulde en sfeervolle sporthal uitstekend aan de wedstrijd en lopen uit tot 9-3. Tijdens het tweede kwartier van de eerste helft vlot de afwerking niet zo goed en komen de Britten beter in de wedstrijd. Bij de pauze staat het 18 -13.  In een spannende tweede helft houden de Britten even gelijke tred tot de Black Arrows opnieuw vlot beginnen te scoren. Na 20 minuten staat het 27-21. Gesteund door het enthousiaste publiek winnen de Belgen uiteindelijk met 33-24.

“Ik ben heel tevreden met het resultaat” zegt bondscoach Linde Panis. “We zijn sterk aan de wedstrijd begonnen en de speelsters voerden hun opdrachten perfect uit. Goed op de snelheid werken, prima counteren en veel beweging brengen in de aanval. Ook verdedigend zat het goed. Na een kwartier zijn we echter stilgevallen waardoor de Britten beter in de wedstrijd kwamen. Ook in het begin van de tweede helft waren we iets te passief en te afwachtend waardoor we het onszelf moeilijk maakten. In het slotkwartier haalden we opnieuw ons niveau en konden we de kloof uitdiepen. De ambitie is om morgen ons dipje achterwege te laten en een volledige wedstrijd ons niveau te halen.”