België wint met hun beproefde methode ook van het Franse Nancy

De Belgische handballers hebben zaterdagavond in Doornik hun derde oefenwedstrijd van de afgelopen week tegen het Franse Nancy gewonnen met 37-39. Bij de rust was het 19-18 in het voordeel van Nancy.

Na de zege tegen Nederland kregen tijdens de derde oefenwedstrijd in één week andere spelers het vertrouwen van de sportieve staf. Youri Denert, Gert Jan Matthijs en Colin Glesner begonnen aan de wedstrijd. Ook vandaag pasten de Red Wolves hun zevenmanstactiek toe en net als in de voorbije wedstrijden wierp dat ook zijn vruchten af met dat verschil dat het tempo bijzonder hoog lag en de Belgen daardoor ook makkelijker doelpunten moeste slikken. Halfweg ging Nancy, een Franse tweedeklassers met alleen maar profspelers, rusten met één doelpunt bonus. 19-18.

Gelijkaardig spelbeeld in de tweede helft. Veel doelpunten en een hoog tempo. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd maakte de 18 jarige Pieter Strauven een geslaagd debuut, gaf daarbij enkele assists en lukte twee doelpunten. Tot minuut 59 stonden de Red Wolves de ganse wedstrijd op achterstand maar in de laatste minuut werden de richtlijnen van bondscoach Sylla perfect uitgevoerd, kwamen de Belgen langszij en wonnen ze alsnog de wedstrijd met 37-39.

Donderdag verzamelen de Red Wolves opnieuw voor een stage van vier dagen bij het Franse Cesson, de ploeg van bondscoach Yérime Sylla.