Barcelona ontsnapt aan punten verlies in de Spaanse competitie

Sinds de financiële cisis in de Spaanse Liga Asobal heeft huisgehouden en de ene na de andere topclub het loodje moest leggen is Barcelona heer en meester in de eigen comptitie. Precies honderd wedstrijden op rij had Barcelona in de eigen Spaanse Liga Asobal gewonnen tot men vanavond tegen Adamar Leon, de nummer drie van de League, moest spelen en ternauwernood aan het eerste verliespunt wist te ontsnappen.

Als Barcelona, dat zonder Filip Jicha speelde, in de vierde minuut op een 3-1 voorspong komt lijkt het een wedstrijd te worden zoals ze er al zoveel hebben gespeeld. Maar Ademar Leon bleek donderdagavond een taaie tegenstander te gaan worden. Bij 6-6 in de 12e minuut staat het twee gelijk en in de 23e minuut komt Ademar Leon op voorsprong 10-11. Voor rust weet Barcelona het voordeel weer naar zich toe te trekken. met 14-12 wordt er gerust.

In het begion van de tweede helft wordt en weinig gescoord. Barcelona weet pas in de zesde minuut het net te vinden (15-13) Even latern komt men voor het eerst op een voorspong van drie doelpunten 16-13. Verder weg kan de ploeg uit Catalonië niet lopen. sterk Ardamar Leon loopt weer in maar weet lange tijd niet de gelijkmaker op het bord te krijgen. Dat lukt ze pas in de 58e minuut Federico Matias Vieyra Dan is het in de laatste minuut Vladimir Cupara die alsnog een punt voor Barcelona weet te redden als hij de 26-25 weet te scoren dan krijgt Adamar Leon nog een kans maar die gaat verloren door men de bal verliest.

Daarmee kruip Barcelona door het oog van de naald en blijft het ook in 101 wedstrijd oprij ongeslagen.