Nieuws

Bad Wildungen breekt contract open met Anouk Nieuwenweg.

“De ontwikkeling en de speelse kwaliteit waarmee Anouk Nieuwenweg afgelopen seizoen heeft speelt heeft iedereen geraakt” zo vertelt manager Uwe Gimpel van de Duitse Eerste Bundesliga vereniging. “Onze fans, onze trainer en een hele rij managers van andere Bundesliga verveningen toonde zich verrast.  Zo lag de bal bij ons om een toekomst gerichte beslissing te nemen”. Die beslissing kon alleen maar een vroegtijdige contract verlening zijn met de 19-jarige Nederlandse jeugd international voor het seizoen 2017-2018.  Haar huidige contract loopt nog tot het einden van het seizoen 2016-2017.

De linkshandige opbouwster, die afkomstig is van E&O uit Emmen, staat sinds één jaar onder contract bij Bad Wildungen en kon haar talent op de rechterkant bij de Vipers al uitgebreid tonen. Vooral na het wegvallen van Christina Brauer werd er veel van de Nederlandse gevraagd maar zij volbracht haar opdracht met veel bravoure.  

“Ze heeft in haar eerste seizoen haar talenten getoond maar ook laten zien dat ze mentaal sterk is ondanks haar nog jonge leeftijd. Ze heeft zich het afgelopen seizoen ontwikkeld als de absolute nummer één op de rechteropbouw positie en ik verheug me dat Noekie de komende twee jaar bij ons onder contract staat” aldus algemeen directeur Uwe Gimpel. “Zij zal een belangrijke onderdeel gaan worden in de ontwikkeling van het spel van Vipers” 

Deel dit bericht