Audio: Robyns en Van de Beuken na 1e halve finale Bene-league

Zaterdagmiddag werd de eerste halve finale van de BENE-Lague gespeeld na een 11-12 ruststand en een 24-24 eindstand won Initia Hasselt na tien minuten verlengen met 30-28 de bijzonder spannende eerste halve finale.

Na een sterke opening van Bevo 2-0 kwam Hasselt iets later op gang, nam het roer over en pakte de voorsprong: 7-4. Bevo knokte zich echter weer langszij bij 10-10 maar ging toch met een kleine achterstand rusten: 13-12

In de tweede helft nam Hasselt steeds het voortouw maar kon niet echt afstand nemen. Verschillende malen kreeg men de kans om een gatje van vier doelpunten te realiseren maar telkens faalde men daarin. Daar putte Bevo moed uit kwam weer terug op gelijke hoogte. Na 48 minuten spelen stond  het dan ook weer gelijk 20-20 Vier minuten voor het einde kwam de ploeg uit Panningen zelfs weer op voorsprong 23-24, maar Hasselt kwam weer langszij bij 24-24. Beide keepers voorkwamen dat Bevo en vervolgens Hasselt de winnende treffer konde scoren

In de verlening van twee maal vijf minuten toonde Hasselt zich opnieuw de sterkste. De Belgen liepen meteen weer twee doelpunten uit 26-24 maar even dacht Bevo bij 28-28 weer aan de winst maar Hasselt trok toch weer aan het langste eind en zegevierde met 30-28