Audio D.Kedziora en Hoiting na 2e halve finale BENE-League

De tweede halve finale wedstrijd, voor 1200 toeschouwers, van de BENE-League final4 tussen OCI-LIONS en QubiQ Achilles Bocholt werd na een 18-10 ruststand uiteindelijk met nipt met 26-25 door OCI-LIONS gewonnen. Het was een kopie van de wedstrijd van twee weken geleden in Bocholt waarin LIONS een grote voorspong  verspeelde en luttele seconden voor het einde alsnog de winnende treffer weet te scoren

Na een voortreffelijk eerst helft waarin Bocholt weinig in te brengen heeft weet LIONS weg te lopen naar de 18-10 ruststand. In de tweede helft gaat het al wat stroever en begint ook doelman Bjorn Alberts van Bocholt steeds beter te keepen. Desondanks kan LIONS toch nog uitlopen naar een tien punten voorsprong na veertig minuten (22-12). In de 47e minuut scoort Joris Baart dan de 25-16 voor LIONS en lijkt er nog niks aan de hand.

Bocholt komt vanaf dat moment doelpunt voor doelpunt steeds dichterbij en Bjorn Alberts is ook niet meer te passeren 25-20 (52') . De wedstrijd die in een ruime overwinning voor LIONS leek te eindigen wordt steeds spannender, en met nog drie minuten te spelen wordt het via Brecht Wertelaers 25-24 en als Luc Steins dan de paal raakt scoort Wertelaers met nog veertig seconden te gaan de gelijkmaker 25-25.

Dertien minuten had LIONS dan al niet meer gescoord maar het is de Portugees Joao Ramos die Fitland in extase brengt door met een zacht lobje te scoren. De bal gaat via wel de onderkant van de lat  wat gelukkig in het doel, maar daarmee scoorde hij wel de winnende treffer voor LIONS: 26-25

Luister naar de winnaar vann de halve finale: Luuk Hoiting

Luister naar de verliezer van de have finale: Damian Kedziora