Nieuws

Arthur Langedijk vertrekt met enige trots bij AES Arnhem

Trainer coach Arthur Langedijk heeft zaterdagavond aan zijn selectie bekend gemaakt dat hij na twee seizoen vertrekt bij de club uit Arnhem.

“Laat ik vooropstellen dat ik het heel erg naar mijn zin heb bij AES en dat wij de afgelopen twee jaar fantastisch gepresteerd hebben. Dat is dan ook niet de reden dat ik vertrek”. De momenteel in het Gelderse Beuningen wonende Langedijk vertelt dat hij een nieuwe baan heeft gevonden. “In ga in Purmerend werken en in Amsterdam wonen, en gezien de tijden waarop wij nu trainen is op en neer rijden over een van de drukste wegen van Nederland een ondoenlijk opgaven”.  

“Voor ons gaat het nu pas echt beginnen vertelt hij nu zijn ploeg zich geplaatst heeft voor de BENE-League play-offs. Als ik onze ploeg met andere ploegen in de eredivisie vergelijk dan hebben die veel meer mogelijkheden dan wij, maar toen ik er twee jaar geleden ben ingestapt wist ik dat onze mogelijkheden zeer beperkt waren op het gebied van faciliteiten, maar ook door het vertrek van een aantal bepalende spelers wat betreft de sterkte van de selectie.  Ik heb echter heb vanaf het begin tegen mijn spelers gezegd dat wij heel hard zouden gaan trainen en als ze mij zouden volgen dat dan de resultaten vanzelf zouden komen”.  

Langdedijk: “De eerste zeven wedstrijd vorig jaar verloren we toen ook allemaal maar gaande weg de reguliere competitie gingen we wel steeds beter spelen. We eindigde uiteindelijk op de achtste plaats. Daarna speelden we een fantastische nacompetitie, verloren we nog maar twee keer en werden we eerste. Die lijn hebben we dit seizoen doorgetrokken. Daarmee zijn we in twee jaar van degradatiekandidaat uitgegroeid naar BENE-League play-off kandidaat.

“Dat wil niet zeggen dat wij het gemakkelijk gaan krijgen” vertelt de vertrekkende coach van AES Arnhem. “Wij spelen nu tegen LIONS, Aalsmeer en Quintus niet de miste ploegen maar. wij zullen ons niet zonder slag of stoot naar de slachtbank laten leiden. Wij gaan elke wedstrijd voor de winst”.

Gezien de bereikte resultaten kijkt de coach dan ook met enige trots terug op zijn periode in Arnhem. “Als ik ook de mogelijkheid had om elke week achttien uur te traineren met deze selectie dan spelen wij ook me in de top van de BENE-League”, sluit hij zelfverzekerd af. 

Deel dit bericht