Nieuws

Anouk van der Wiel met onmiddellijke ingang naar Bayer Leverkusen

Anouk van der Wiel vertrekt met onmiddellijke ingang bij de regerend Duitse kampioen Thuringer Hc en gaat voor TSV Bayer 04 Leverkusen spelen. Van der Wiel tekende een contract bij de tienvoudige Duitse kampioen, die vooral in de jaren 80-90 toonaangevend was in de Bundesliga, voor anderhalfjaar, tot 30 juni 2018.

De 24-jarige uit Venlo afkomstige rechteropbouwster zal op de rechterkant de Duitse international Jennifer Rode moeten ontlasten en voor gevaar moeten zorgen vanaf de opbouw. De drievoudige Nederlandse international is komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter TV Nellingen al speelgerechtigd voor haar nieuwe club.

Sinds juli 2015 speelde Van de Wiel voor Thüringer HC en werd vorig jaar Duitse kampioen. "Ik wil in de toekomst weer een groter aandeel in het spel krijgen en om deze reden heb ik voor mij persoonlijk en mijn verdere ontwikkeling een nieuwe uitdaging gezocht", vertelt de 1,88-meter Limburgse.

"Ik ben dan ook blij dat ik mij al zo snel bij Bayer Leverkusen heb kunnen aansluiten. Leverkusen heeft nog een jong team en Renate Wolf staat bekend als een trainster die heel goed met jonge speelsters kan werken en is staat is ze verder te ontwikkelen”, aldus Van de Wiel.

Sinds 2012 speelt Anouk van de Wiel in Duitsland. Haar weg leidde via Borussia Dortmund (2012-2014), Frisch Auf Göppingen (2014/2015) en Thüringer HC (2015-2017) naar TSV Bayer 04 Leverkusen waar ze haar provinciegenoot Annefleur Bruggeman, die dit seizoen voor het eerst bij Leverkusen speelt, tegenkomt.

Van de Wiel begon haar handbalcarrière bij Loreal, tegenwoordig Handbal Venlo waar ze tot 2009 heeft gespeeld. Via AAC (2009-2010)  verhuisde ze naar Venus Nieuwegein waar ze twee jaar heeft gespeeld.

Met de Nederlandse jeugdselecties won Van der Wiel brons op het WK U18 van 2010 in de Dominicaanse Republiek en zilver bij het EK U19 van 2011 in Nederland.  

Deel dit bericht