Nieuws

Anneke van Zanen-Nieberg gekandideerd voor EHF uitvoerend comité

De Europese Handbal Federatie zal de stap naar een nieuw tijdperk zetten als op 17 november in St. Wolfgang , Oostenrijk het EHF congres zal plaats vinden en de verkiezingen voor de periode van 2016 tot 2020 gehouden worden

Vanwege het feit dat de EHF statuten voorschrijven dat de leeftijdsgrens voor een gekozen functie 68 jaar bedraagt, evenals een maximum van drie termijn van vier jaar geld, zullen er vele veranderingen plaats gaan vinden wanneer in het najaar de verkiezingen worden gehouden. Alleen al in het Exectuive Committee zullen acht van de elf positie worden overgenomen door nieuwe mensen.

Een van de mogelijke nieuwe leden is Anneke van Zanen-Nieberg  (53). De voorzitter van Hellas en al meer dan 40 jaar actief  betrokken bij de club uit Den Haag heeft zich gekandideerd voor een van drie leden zonder portefeuille van het uitvoerende comité van de Europese Handbal Federatie.

Voor deze drie functies die beschikbaar zijn, binnen het uit elf personen bestaande EHF uitvoerde comité, hebben zich in totaal 13 personen gekandideerd. Per Bertelsen, Predrag Bošković en Helga Magnusdottir bezetten momenteel deze drie posten maar hebben zich daarvoor niet herkiesbaar gesteld.

Van Zanen-Nieberg , die momenteel directeur is van de Auditiedienst Rijk, zet zich in haar vrijetijd in op vele gebieden in de sport. Zo is ze momenteel bestuurslid bij Stichting wekgever sportclubs Den Haag, lid van de Sportadviesraad Den Haag, voorzitter van het Fonds Arbeidsaangelegenheden in de Sport en voorzitter van HV Hellas in Den Haag. Tot voor kort was ze ook bestuurslid van het NOC*NSF maar die functie heeft ze na ruim vijfenhalf jaar in mei neergelegd.

  

Deel dit bericht