Angela Malestein de koningin van de Bundesliga topper

Gaat Thüringen HC dit seizoen dan toch zijn Waterloo vinden na zes kampioenschappen op rij?  Het seizoen is nog lang maar precies halverwege moest de titelverdediger zijn tweede nederlaag van het seizoen incasseren.

Woensdagavond vóór 1276 toeschouwers toegegeven verloor de ploeg van trainer coach Herbert Muller na een 16-11 ruststand met 30-20 van de ongeslagen koploper SG BBM Bietigheim op de dertiende speeldag van de dames Bundesliga

De start was voor Thüringen HC 1-4  waarna de regerend  landskampioen 20 minuten lang in de eerste helft domineerde alleen bij 4-4 en bij 7-7 zag Thüringen de thuisploeg Bietgheim naast zich komen. Bij een tussenstand van 8-10, na 20 minuten, begon de wedstrijd te kantelen. Bij 12-11 (23’) kwam Bietighein dan ook door een doelpunt van Kim Naidzinavicius voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd en trok meteen door naar de 16-11 ruststand door nog een doelpunt van Kim Naidzinavicius, een van Maura Visser en twee van Angela Malestein, die topscorer van de wedstrijd  werd met 10 doelpunten.

Na rust Scoorde Malestein meteen de 17-11maar het was nog niet de genadeklap Thüringen sloop toch weel langzaam dichterbij 18-15 (37’). Tot 20-17 bleef het verschil drie punten maar daarna sloeg Bietigheim definitief toe met doelpunten van weer Angela Malestein, Maura Visser, Nina Muller en Tess Wester 24-17. Er zijn dan nog acht minuten te spelen. Tussen de vier doelpunten door had Thüringen coach Muller twee time-out genomen echter zonder resultaat. Thüringen oogt geslagen. Met nog eens o.a, drie doelpunten van Angela Malestein dendert Bietigheim in d eslotfase nog nar een ruime 30-20 overwinning

"Deze prestatie was geweldig en van Champions League niveau” zei trainer Martin Albertsen na afloop van de wedstrijd, die ook het spel van Angela Maelstein roemde. De Deense coach marcheerde met zijn team zonder verliespunten door de eerste helft van de competitie en heeft nu vier punten voorsprong op Thüringen en Metzingen.

Scores waren voor Angela Malestein 10, Maura Visser 3, Tess Wester 1, Martien Smeets 1.

Tus Metzinger versloeg thuis Neckarsulmer SN na een 24-16 ruststand met 37-30. Hier scoorden Delaila Amega 2,  Celine Michielsen 1.

Vfl Oldenburg speelde na een 11-8 ruststand met 23-23 gelijk tegen Bayer 04 Leverkusen. Bij Oldenburg scoorden Inger Smits 4 maal en Kelly Dulfer 2 maal