Nieuws

Ailly Luciano verlengt haar contract bij HB Metz

Zaterdagavond werd ze kampioen van Frankrijk door met 29-27 de regerend kampioen Fleury te verslaan nadat men de uitwedstrijd al met 23-24 had gewonnen. Het was voor de uit Curaçao afkomstige Luciano haar derde titel in vijf jaar tijd bij Metz.

Onlangs werd bekend dat de 25-jarige Nederlandse international haar zesde seizoen in gaat bij de club in Noord Frankrijk waar ze al vele successen mee heeft behaalt. De razendsnelle hoekspeelsters heeft dan ook haar contract met een jaar verlengt, ondanks dat het haar wens is om nog eens een keer bij een top vier ploeg in Europa te kunnen spelen.

Naast haar drie landstitels met Metz (2013/2014 en 2016) won ze twee keer de Coupe de France in 2013 en 2015 en een keer de Coupe de Ligue in 2014.

Met haar derde landstitel op zak gaan ze komend seizoen voor de vierde keer deelnemen aan de Champions League. bij de vorig drie deelnames geraakte ze nooit verder dan de tweede groepsfase.

Luciano begon haar handbal carrière bij Des'72 in het Zuid Hollandse Papendrecht maar stapte in 2008 over naar Quintus vanwaar ze 2011 de overstap maakte naar her Franse Metz waar ze de opvolgsters moest gaan worden  van de in 2103 vertrokken Katty Piéjos.  

Deel dit bericht