Ailly Luciano met Metz kampioen van Frankrijk

De handbalsters van het Franse Metz, met de Nederlandse international Ailly Luciano, hebben zaterdagavond het aantal behaalde landstitels voor de club naar 20 getild. De Noord Franse club heeft daarmee veruit de meeste Franse landstitels op haar naam staan. In een zware en zeker geen gemakkelijk wedstrijd werd Fleury Loiret Handball ontroont als kampioen van Frankrijk.

Het grootste deel van de wedstrijd keek Metz, waar Ailly Luciano eem sterke wedstrijd speelde, tegen een achterstand aan. Na een 1-3 voorsprong voor Fleury  zette Luciano haar ploeg bij 3-3 weer langszij waarna de Belgische Xenia Smist dat bij 4-4 ook nog een keer deed. Vervolgens was het Fleury dat het heft weer in handen nam en via 4-6 naar een 7-10 (21’) voorsprong ging..Vlak voor rust kwam weer de aansluitingstreffer maar Niombla zorgde toch weer voor de 12-14 ruststand.

Na de pauze was het Cabral die de 12-15 scoorde maar met drie treffers op rij van de thuisploeg werd het 15-15 (35’) Nog een keer kon Fleury twee doelpunten uitlopen 16-18 maar dan is het Luciano die Metz met twee doelpunten op rij weer langszij schiet, waarna haar ploeggenoten Gros tweemaal en Flippers er 22-19 van maken.

Het is dan de eerste keer na 42 minuten dat Metz op voorsprong komt in de wedstrijd. Toch kan de titelverdediger de aansluiting weer vinden bij 22-21 maar tot de 53 minuut kan Metz de minimale voorsprong vasthouden. Dan komt Fleury weer langszij bij 25-25 maar Metz buigt niet. In tegendeel men kan weer uitlopen naar een voorsprong van drie doelpunten 29-26 waarmee de twintigste landstitel is veiliggesteld. Houette bepaalt dan nog wel de eindstand op 29-27 maar is is puur voor de statistiek.

Ailly Luciano die binnen kort gaat beginnen aan de voorbereiding op de Olympische spelen scoorde 5 maal voor haar ploeg.