Achilles Bocholt tweede finalist BENE-League

De handballers van Achilles Bocholt hebben zich zaterdagmiddag als tweede ploeg geplaatst voor de finale van de BENE-League, Het leek een gemakkelijke middag te worden voor de Belgisceh kampioen die Hasselt in de eerste veertig minuten volledig van de mat speelde en via een 20-12 ruststand uitkwamen op een voorsprong van tien doelpunten: 25-15.

Daarna slaagde Hasselt er zich te herstellen en weer helemaal terug in de wedstrijd te komen. Als het met nog acht minuten te spelen 30-28 wordt. Dan weet ook Bocholt zich weer enigszins te herstellen en blijft het verschil op twee hangen. Pas in de laatste minuut lukt het Hasselt om tot op een doelpunt te komen maar de resterende tijd was te kort om er nog een verlenging uit te slepen,: Eindstand 33-32.

Luister hier naar Bocholt speler Roel Valkenborgh

Luister hier naar Hasselt speler Robbert Bogaerts

Bocholt speler Serge Spooren

“In mijn eerste seizoen in de BENE-League meteen de finale van de Final Four halen is voor mij een droom die uitkomt”zegt Serge Spooren. “Onze coach Bart Lenders had ons goed voorbereid. Tactisch klopte het plan helemaal. De zware competitienederlaag in Hasselt zat nog in ons achterhoofd. Wij wisten dat we furieus moesten starten en deden dat ook. Verdedigend zat het goed en zorgden we ervoor dat Robyns en Ooms niet in hun spel raakten. Op de counter vlogen de goals er lekker in. Bij de rust wisten we dat wanneer we in de tweede helft nog even zouden doorduwen de zege zo goed als binnen zou zijn. Bij een 25 – 15 stand kregen we twee tijdstraffen. Hasselt kreeg vertrouwen, bij ons lukte niets meer. Gelukkig hebben we ons net op tijd herpakt en winnen we alsnog de wedstrijd.”

Zondag om 16 uur staat de finale tegen LIONS op het programma.