Aalsmeer ronde verder in Challenge Cup

De handballers van FIQAS Aalsmeer hebben zich afgelopen zaterdagavond ten koste van het Israëlische Ramat Hashron HC geplaatst voor de vierde ronde van de CupWinners Cup. Na het 22-22 gelijk spel uit de eerste wedstrijd moesten de Noord Hollanders de uitwedstrijd in Israël winnen om zich te kunnen plaatsten voor de vierde ronde. Een gelijkspel met meer dan 22 doelpunten was echter ook voldoende.

De Nederlandse startte sterk en kende een sterke eerste helft die met een 15-21 voorsprong werd afgeslopen. In de tweede helft kon men de voorsprong nog uitbouwen tot tien doelpunten verschil 30-20 maar desondanks waren de Israëli in staat om nog helemaal terug in de wedstrijd te komen en had men zelfs nog de kans op de overwinning. De Serviër  Obrad Radulovic scoorde met nog twee minuten te gaan de gelijkmaker bij 32-32 maar Aalsmeer was in staat om de wedstrijd in de laatste seconden te beslissen

Voor Aalsmeer scoorden: Nils Dekker 9, Tim Bottinga 7, Robin Boomhouwer, Samir Benghamen 3, Kevin Hooiman 3, Dustin ligthart 2, Remco van Dam 2, Jimmy Catien 1.

KV Sasja en HC Visé BM ronde verder in Challenge Cup
Naast Aalsmeer wist ook het Belgische BENE-League deelnemen KV Sasja zich te plaatsten voor de vierde ronde ten koste van het Macedonische HC Prolet 62. Zij speelden de twee wedstrijd dit weekend alle twee in Hoboken.

In beide wedstrijden waren de Macediniers in de eerste de beter ploeg maar beide keren beschikte Sasja over de langste adem en werd er twee keer gewonnen.

Zaterdag: HC Prolet 62- KV Sasja 20-24 (11-9)
Zondag KV Sasja – HC Prolet 62 27-22 (11-13)

In beide wedstijden was de Portugee Sergio Rola met zes doelpunten topscore voor Sasja

HC Visé BM
Ook het Belgische HC Visé BM dat in de Belgische eerste nationale voor volgend seizoen jaagt op een plek in de BENE-League is een ronde verder.

Na de 29-25 nederlaag in de uitwedstrijd tegen het Servische RK Metoplastika Sabac dat twee jaar geleden nog de finale bereikte won Visé de thuiswedstrijd met 28-22 en poste daarmee de achterstand uit de heemwedstrijd weg.