Aalsmeer naar halve finale beker

De  handballers van FIQAS Aalsmeer hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de have finale van het bekertoernooi. De ploeg uit Noord Holland hand nog een flinke dobber aan Oosting E&O. na een 13-15 ruststand in het voordeel van E&O won Aalsmeer met 27-22 . Pas in de laatste tien minuten kon Aalsmeer uitlopen naar een overwinning met vijf doelpunten

Nadat E&O in de derde minuut op een 1-2 voorspong was gekomen liep Aalsmeer in drie minuten uit naar een 5-2 voorspong. Het had er dan ook alle schijn van dat het een eenvoudig handbalavondje zou gaan worden voor de thuisploeg, maar dat was een misrekening. Aalsmeer liet het tempo al snel zakken  en daar profiteerde E&O van.

Twee keer misten  de gasten nog de aansluitingstreffer bij 7-5 en 8-6 waarna Aalsmeer kan weglopen naar 10-6. E&O ging niet bij de pakken neerzitten en kwam binnen twee minuten terug naar 11-10.  Bij 12-12  kwam men weer voor het eerst op gelijke hoogte waarna men na de 13-12 van Aalsmeer via Fuhler, Van Offeren en Molenhoek  met een 13-15 voorspong de rust in kon gaan.

In de tweede helft komt Aalsmeer door twee treffers van Benghanem meteen weer op gelijk hoogte 15-15 maar E&O koestert de voorspong nog bij 15-16 en 16-17. Aalsmeer pkat dan weer de leiding als het twee doelpunten op rij scoort maar kan mar niet weglopen. Tot elf minuten voor het einde bleef het verschil één doelpunt: 21-20. Dan loopt Aalsmeer in vier minuten weg naar 24-20 en is de wedstrijd gelopen. De krachten bij E&O zijn op en uiteindelijk plaatste Aalsmeer zich met een 27-22 overwinning voor de halve finale .