Aalsmeer 2 pakt derde periodetitel Eerste divisie

De handballers van Aalsmeer 2 hebben zondagmiddag de derde periodetitel in de eerste divisie binnen gesleept. De Noord Hollanders wonnen hun thuiswedstrijd in een rechtstreeks duel om de winst in de derde periode tegen HARO na een ruststand van 11-14 met 28-24.

Aalsmeer 2 kan niet terugkijken op een geweldige start in deze wedstrijd. In het eerste kwartier leek het in niets dat dit de beslissende wedstrijd zou zijn om de derde periode. HARO liep vlotjes en makkelijk weg naar een 1-8 voorsprong en alles leek dan ook voor de Rotterdammers op rolletjes te gaan deze middag, maar al snel kwamen de feiten volledig anders te liggen. Aalsmeer begint aan een inhaalrace die voorrust eindigde bij een 11-14 tussenstand maar na de pauze als snel word voortgezet. Binnen enkele minuten stond het 14-14 en had HARO, dat ook veel twee minuten straffen verzamelde, in de fase daarna het nakijken. Aalsmeer loopt uit naar 20-16 en trainer coach Konitz last een time-out in. Veel effect had het niet Aalsmeer kon nog wat verder uitlopen naar een verschil van zes doelpunten: 25-19, om uiteindelijk met een 28-24 overwinning als derde periodekampioen te worden gehuldigd.

Voor de ploeg van Wil Plugge betekend dit dat zij aan het eind van de competitie mee kunnen gaan spelen in de nacompetitie voor de titel van algeheel periodekampioen en daarmee de kans hebben promotie degradatiewedstrijden tegen de nummer negen van de eredivisie te kunnen gaan spelen. HandbaL Venlo en WHC zijn de andere twee ploegen die al een periodetitel op zak hebben.